a
  >  Baby   >  Kraamtijd – personal
Baby Schoentjes Kraamtijd

Kraamtijd – personal

Kraamtijd

Het is een tijdje stil geweest bij Babydouche.nl, ik ben namelijk zelf bevallen van een prachtige dochter! De roze It’s a girl versiering hangt nog lekker in huis. We zijn net door de kraamtijd heen. We zijn ondertussen 11 weken verder en ik ben rustig aan weer dingen aan het oppakken. Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn verlof? Niet te snel weer alles willen doen!

Zwangerschap

Ik heb een vrij makkelijke zwangerschap gehad, waarin ik o.a. Babydouche ben gestart, met 33 weken nog op het In de wolken festival stond en met 37 weken mijn laatste feest organiseerde. Toen ik na de bevalling even helemaal stil werd gezet, was dit dus wel even wennen voor mij. Mijn zwangerschap begon in Australiƫ. Daar woonden we op dat moment voor onze studie. Zwanger zijn in Australiƫ gaat iets anders dan in Nederland. Zo bel je niet met 5 weken de verloskundige, maar ga je eerst naar de huisarts. Een echo gaat in een speciale echo kliniek en pas na 15 weken van je onder behandeling van een verloskundige. De verloskundige bevindt zich (bijna) altijd in het ziekenhuis, want bevallingen zijn ook bijna allemaal in het ziekenhuis.

Na een goede 19 weken echo en een fit-to-fly verklaring van mijn verloskundige zijn we met 24 weken zwangerschap naar Nederland verhuist. Rond de 31 weken zwangerschap hadden we een eigen huisje gevonden waar we alles hebben klaar gemaakt voor de baby. Ondertussen ben ik Babydouche gestart, voornamelijk met het organiseren van feestjes. Vanaf 37 weken ging ik met verlof en uiteindelijk na een fijne zwangerschap begon met 40.3 de bevalling.

De bevalling

Toen ik 40.3 weken zwanger was begon de bevalling, uiteindelijk is onze oudste dochter geboren met een zwangerschapstermijn van 40.6. Een lange bevalling die eindigde in het ziekenhuis, mijn kraamweek begon ik hierdoor flink vermoeid. Ik vond het geweldig om moeder te worden / zijn. Een kleine baby die totaal afhankelijk is van mama en papa. Onze lieve kraamverzorgster heeft ons dan ook alles uitgelegd. Uren hebben we zitten praten, advies ontvangen en zijn er tranen gevloeid. Moeder worden met ineens gebroken nachten was heftig.

Kraamtijd

In de kraamtijd heb ik dan ook moeten leren om echt de tijd te nemen voor dingen. Ik had verwacht dat ik met 2-3 dagen wel weer op de been zou zijn, maar nadat ik op dag 6 voor het eerst beneden was geweest was ik vervolgens erg blij om weer in bed te liggen. Stap voor stap. Met dag 8 hebben we de kraamweek afgesloten en was ik gelukkig ook weer meer op de been. De kraamtijd voor ons was half december, dus de feestdagen volgden ook snel. Een heerlijke tijd om ons kleine meisje beter te leren kennen. We hebben duidelijke grenzen neer moeten zetten in onze kraamtijd. Niet te veel bezoek tegelijk, ‘s avonds op tijd slapen en vaak ook een middagdutje meeslapen met de kleine. Alles stap voor stap op onze eigen tijd.

De beste tip die ik kan geven over een kraamtijd? Pak vooral je rust! Geniet ervan dat er iemand in huis is die je wilt helpen, je dingen wilt uitleggen en er gewoon is.

Terug aan het werk

Ondertussen begin ik langzaam weer werk op te pakken, we zijn onze webshop aan het uitbreiden met leuke geboorte versiering. Dat kan uiteraard niet missen in een kraamtijd. Zelf hebben we de Welcome Baby slinger mooi hangen aan de muur, naast alle roze meisjes versiering. We hopen jullie komende tijd weer te helpen aan mooie feestjes!

Post a Comment