a
  >  Papa   >  Babyshower voor Mannen – Dadchelors
Babyshower voor Mannen

Babyshower voor Mannen – Dadchelors

Babyshower voor mannen!

Overgewaaid uit Amerika zijn er nu feesten speciaal voor papa; een babyshower voor mannen. Maar wat is een dadchelor eigenlijk en vinden we dat wel nodig? Wij zochten het voor je uit!

Je weet vast al wat een babyshower is, en je bent waarschijnlijk ook bekend met het gender reveal idee, waarbij het geslacht van een baby wordt bekend gemaakt. Alleen het aanstaande papa-schap wordt nog niet heel uitbundig gevierd. Zeker niet in het nuchtere Nederland. Daar hebben ze nu iets op bedacht in America.

Wat is een dadchelor?

Dadchelor, ook wel dadshower genoemd, is een feest speciaal voor de soon-to-be daddy; eigenlijk een babyshower voor mannen. Je kunt het vergelijken met een bachelorparty in combinatie met een babyshower, die uiteraard voor mama wordt georganiseerd. De invulling van het feest ligt helemaal aan de toekomstige vader, is het een echt feestbeest of is een activiteit zoals paintballen of “baby rugby” juist meer iets voor hem? De keuzes zijn oneindig! Het belangrijkste is dat we de mannen niet vergeten en dat er voor hen ook een belangrijke gebeurtenis staat te wachten! Dat mag zeker gevierd worden.

Wat vinden de moeders en de vaders zelf?

Op het In de wolken festival hebben we heel veel (zwangere) vrouwen gesproken over dit onderwerp, maar niet alleen de mama’s hebben we gesproken. Ook de papa’s; met een bijzondere uitkomst. Veel vrouwen die we spraken zeiden al snel: ”nee, een dadchelor, dat is echt niks voor mijn man.” Het grappige is, de meeste mannen die we spraken werden juist erg enthousiast en zeiden blij te zijn dat er ”eindelijk” iets voor hen werd geregeld! Zij zien het wel zitten om even met de mannen op pad te gaan voordat de kleine wordt geboren. Schatten wij, vrouwen, de man dan toch verkeerd in?

Wat denken jullie, dadchelor: do or don’t?

Post a Comment