a
  >  Baby   >  Kraamfeest of kraambezoek?
Kraamfeest of Kraambezoek

Kraamfeest of kraambezoek?

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker van (pas bevallen) vrouwen; ‘’had ik maar een kraamfeest gegeven, dat had me veel stress gescheeld’’. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van kraambezoek of een kraamfeest?

Veel zwangere vrouwen zijn al ver voor de bevalling aan het nadenken over het kraambezoek. Hoe zal het straks zijn, kijk je er juist naar uit of zie je er tegen op? In Nederland is het gebruikelijk om op kraambezoek te komen na de bevalling, best bijzonder eigenlijk, want in andere landen gaan mensen daar weer heel anders mee om. Weken of soms wel maanden lang krijgen nieuwe ouders bezoek van iedereen die hun kleintje wilt komen bewonderen. Hartstikke logisch natuurlijk, maar soms ook best stressvol voor de ouders. Daarom geven tegenwoordig steeds meer mensen een kraamfeest.

Bij een kraamfeest of babyborrel worden er één of twee middagen georganiseerd waarin alle familie en vrienden kunnen komen die anders op kraambezoek zouden komen. Vaak is er een hapje en een drankje, en kan het bezoek de nieuwe papa en mama feliciteren. Een kraamfeest vind tussen de 2 en 10 weken na de bevalling plaats, wanneer is vaak afhankelijk van hoe de bevalling is gegaan en hoe het met jullie kleintje gaat.

De voordelen van een kraamfeest zijn dat je al je bezoek in één keer kan inplannen, zo kan jij je de rest van je tijd richten op je kleintje en rustig van deze nieuwe periode genieten. Ook voorkom je awkward momenten met je oud-tante die anders uren blijft knijpen in de wangen van jouw pasgeboren baby. De voordelen van kraambezoek zijn dat veel beter met je gasten kunt praten (mocht je daar behoefte aan hebben). Het is ook wel heel gezellig om zoveel  lieve mensen bij jouw thuis te hebben voor een paar weken die allemaal verliefd kijken naar jouw pasgeboren kindje!

Zelf ben ik op het moment ruim 37 weken zwanger en wij hebben (voor nu) nog even besloten om voor kraambezoek te gaan. De feestdagen komen eraan en veel mensen zijn erg druk, ook is ons huisje echt te klein voor een kraamfeest. Ik ben heel benieuwd hoe komende periode gaat zijn, en hoe we het kraambezoek gaan ervaren. Hier zal ik over een paar maanden op terug komen.

We zijn erg benieuwd hoe jij je kraambezoek en kraamtijd hebt ervaren. Wat denk jij, juist wel een kraamfeest of niet? Wat waren voor jou de voor en nadelen?

Tip:

Wil je nog leuke geboorte versiering? Wat dacht je van deze leuke welcome baby slinger?

Welcome Baby Slinger

Post a Comment