a
  >  Babyshower   >  Wat is een babyshower?
Wat is een babyshower

Wat is een babyshower?

Babyshowers worden steeds populairder, maar wat is een babyshower eigenlijk? Een babyshower is een feest dat wordt georganiseerd voor een zwangere vrouw. Het doel van een babyshower is om de toekomstige mama goed in de watten te leggen en te verwennen.

Met een babyshower zijn er vaak een aantal vrouwen bij elkaar die een nauwe band hebben met de zwangere. In tegenstelling tot een vrijgezellenfeest is het bij een babyshower wel heel normaal dat een moeder en oma ook aanwezig zijn. Daarnaast sluiten vaak zussen, vriendinnen, collega’s of vrouwelijke schoonfamilie aan bij babyshowers.

Wat gebeurt er tijdens een babyshower?

Tijdens een babyshowerfeest zijn er meestal lekkere hapjes en drankjes en is er een activiteit. Denk hierbij aan een leuke workshop of een aantal babyshower spelletjes. Ook worden er meestal cadeautjes gegeven aan de zwangere. In Nederland zijn deze cadeaus meestal niet al te uitbundig, aangezien we ook op kraambezoek komen met cadeaus. In Amerika echter is een babyshower vaak het enigste feestje rondom een geboorte. Daar gaan ze niet op kraambezoek, waardoor de cadeaus vaak wat groter zijn tijdens een babyshower.

Organiseer een baby shower

Een baby shower wordt georganiseerd door een goede vriendin, zus of moeder van de zwangere. Vaak werken 2 vrouwen hierin samen, zodat de taken te verdelen zijn. Stem daarom goed met elkaar af wie wat doet en maak een groeps-WhatsApp aan. Wellicht dat andere gasten ook leuke ideeën of toevoegingen hebben. Het feest vindt meestal plaats wanneer de zwangere tussen de 30 en 36 weken zwanger is.

Samen zorg je voor een unieke babyshower

Regel babyshower versiering

Maak de babyshower nog leuker met feestelijke babyshower versiering. Weten jullie al wat het geslacht is? Dan kan je roze of blauwe versiering pakketten vinden in onze webshop. Is het geslacht nog onbekend? Kies dan voor een neutrale kleur zoals goud. Wist je dat babyshower versiering ook vaak herbruikbaar is? Geef de versiering mee aan de zwangere en zij kan het weer gebruiken in de kraamtijd als geboorte versiering . Ben je op zoek naar een uniek baby shower thema? Kies dan een jungle thema. Kijk even bij onze jungle versiering voor leuke jungle decoratie én unieke dieren prikkers voor lekkere babyshower hapjes.

Babyshower hapjes

<p>Bij een babyshower horen ook lekkere hapjes. Geef je de babyshower in een restaurant? Dan hoef je hier zelf niet over na te denken, maar geef je een babyshower thuis of op een buiten locatie? Dan is de babyshower hapjes blog wellicht een leuke blog om te lezen met veel ideeën over verschillende hapjes. Op zoek naar leuke prikkers voor in de hapjes? Kijk dan even bij de dieren prikkers.

Bij babyshowers zijn doorgaans alleen vrouwen aanwezig. Het verschilt per persoon en gezelschap of daar ook (jonge) meisjes bij aanwezig zijn. Meestal worden moeders, zussen en goede vriendinnen standaard uitgenodigd. Wil je het groots aanpakken? Denk dan ook aan tantes, buurvrouwen, kennissen en vergeet vooral de schoonfamilie niet. Zorg ervoor dat iedereen die aanwezig is ook echt een leuke band heeft met de zwangere. Dat maakt en houdt het gezellig.

Wat kost een babyshower?

Een babyshower kan zo goedkoop of duur worden als je zelf wilt. Maak je zelf een aantal hapjes en regel je leuke babyshowerversiering, dan kan je voor een paar tientjes klaar zijn. Pak je het groots aan dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Een gemiddelde babyshower kost meestal rond de 100 euro. Dit is inclusief versiering, zelf aangeschafte hapjes en eventueel wat spelletjes. Als er een babyshower wordt georganiseerd is het helemaal niet raar om de kosten te delen onder de genodigden. Zorg er echter voor dat iedereen vooraf een duidelijk idee heeft van wat de kosten gaan zijn. Niet iedereen heeft dezelfde portemonnee. Voor de één is bijvoorbeeld 10 euro van andere waarde dan voor een ander.

Cadeaus op een baby shower

Cadeaus zijn uiteraard altijd leuk om te geven én ontvangen. Maar wat is eigenlijk de norm op een babyshower? Ook dit hangt geheel af van de zwangere én jullie eigen budget. Zoals eerder benoemd is het in Nederland niet heel gek om met een klein cadeautje aan te komen. Denk hierbij aan iets leuks voor de baby of voor mama. Soms wordt er met alle aanwezigen samen een groot cadeau gegeven. Dit kan bijvoorbeeld een baby ballenbak zijn. Een leuk én uniek cadeau waar veel gebruik van zal worden gemaakt. Geef je liever iets kleins? Denk dan aan baby kleding, een lekker bad of douchesopje voor mama, lekkere snoepjes of chocola (zwangerschap cravings….) of iets praktisch voor tijdens het verlof en daarna.

Leuke babyshower spelletjes

Niet iedereen is er gek op, maar vaak wordt het wel gewaardeerd: babyshower spelletjes. Er zijn tal van leuke en gekke spelletjes te vinden, wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

  1. Babyfoto’s raden.

Laat elke genodigde vooraf een babyfoto inleveren. Vervolgens geef je de foto’s aan de zwangere en zij kan vervolgens raden van wie welke foto is. Tip: dit spel is ook te combineren met het geven van cadeautjes. Heeft de zwangere de juiste persoon geraden bij de baby foto? Dan mag ze haar cadeau uitpakken.

  1. Babyhapjes proeven

Regel een paar baby potjes en haal het etiket eraf. Zorg er wel voor dat je zelf wel nog weet welk potje welke smaak heeft. Dit kan door de etiketten te nummeren en ook een nummer op het potje/ de deksel te zetten.

Tijd om te proeven; laat de mama-to-be één voor één de potjes proeven. Zo kan ze alvast wennen aan de heerlijke smaken van babyvoeding.

  1. Buik meten

Een welbekend babyshower-spel is het meten van de buik. Geef elke vrouw een stuk lint of touw. Laat hen inschatten hoe groot de omtrek van de buik is. De vrouwen knippen hun eigen stuk lint op de maat waarvan zij denken dat de omtrek is. Tenslotte krijgt de zwangere een lint om en worden de geknipte linten vergeleken met de juiste maat. Wie heeft een (bijna) even lang lint? Diegene wint dit baby shower spel.

Een babyshower

We hopen dat jullie allemaal een geslaagde baby shower zullen hebben. Ben je op zoek naar meer tips voor babyshowers of babyfeestjes? Kijk dan eens bij onze andere blogs. Babyshowers blijven altijd een leuke tijd samen met lieve vrouwen, zorg ervoor dat het een moment wordt om nooit te vergeten.

We wensen jullie een prachtige babyshower toe!

Post a Comment