a
  >  Baby   >  Leuke Geboorte Cadeau tips voor baby en kraam cadeau tips
Geboorte versiering

Leuke Geboorte Cadeau tips voor baby en kraam cadeau tips

Geboorte cadeaus tips en cadeautip voor baby van 1 jaar

Zoek je naar originele en leuke cadeau tips voor een baby of geboorte cadeau tips? Geregeld krijgen wij de vraag of we nog een cadeautip voor een baby van 1 jaar oud of kraamcadeaus tips hebben. Onze tweede dochter is momenteel ruim 3 weken oud, dus we zitten volop in de kraamtijd (inclusief kraamcadeautjes!).

Door corona komen veel cadeaus met de post. Veel mensen vinden het ook nog erg leuk om persoonlijk even langs te komen om de baby te bekijken en kraamcadeaus te brengen. Vanwege de postbezorgingen zijn onze kraamcadeautjes misschien iets anders dan normaal gesproken. Maar dit maakt het ook weer elke dag een feestje om de brievenbus te gaan bekijken. De ene keer vinden we een knuffelbeer, de andere keer een boek of een setje kleding. Deze tijd maakt de kraamtijd nog bijzonderder. Door deze ervaring hebben we een hoop kraamcadeaus tips die we graag met jullie willen delen in dit blogartikel.

Maar wat zijn nou echte leuke geboorte cadeau tips en cadeautips voor een baby? Wij vinden het zelf altijd fijn als de cadeaus praktisch, handig, lief en educatief zijn. We hebben daarom een aantal categorieën gemaakt om dit te verduidelijken:

Praktisch – Geboorte Cadeau Tip baby en kraamcadeau tips

Kleding

Na de geboorte van onze eerste dochter (bijna 2 jaar geleden) kregen we ontzettend veel kleertjes. Superhandig bij een eerste kindje, want dan heb je meestal nog niet zoveel. Na een aantal kraambezoeken konden we een hoop kleertjes van onze lijst afstrepen, want de rompertjes, jurkjes, broekjes en shirts bleven maar komen.

Wat ik vooral leuk vond, was dat er soms kleding voorbijkwam die ik zelf niet zo snel zou kopen, maar die uiteindelijk wel ontzettend leuk bij onze dochter stond. Een praktische geboorte cadeau tip voor een baby zou dus bijvoorbeeld een box-pakje kunnen zijn. Altijd leuk om als cadeau te ontvangen!

TIP: vraag even aan de ouders welke maat ze nog niet zoveel hebben. Dit voorkomt dat ze veel kleding in dezelfde maat krijgen.

Bij een tweede of volgend kindje is het extra handig om even te overleggen, want vaak hebben ze nog veel kleding van de eerste baby. Wij zelf hebben nog de complete kledingsets van onze eerste dochter, maar vinden het alsnog erg leuk om nieuwe dingen te krijgen. Het scheelt dat we twee dochters hebben, indien er een jongetje zou komen dan zullen we toch opnieuw kleding moeten kopen in verband met de hoeveelheid roze in de kledingkast. Maar ja, roze staat ook best leuk bij een jongen.

Luiertaart

Een andere praktische geboorte cadeau tip is een luiertaart. Nu we zelf 2 kinderen onder de twee jaar hebben zijn de luiers niet aan te slepen. Een luiertaart is een leuke en originele manier om praktisch iets cadeau te doen. Een luiertaart kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Voor elk budget is dit cadeau een optie.

Je kunt in een luiertaart ook leuke kleine kraamcadeautjes stoppen, zoals een rammelaar, een douchesopje of sokjes. Het klinkt misschien gek maar een luiertaart kan ook nog als cadeautip voor een baby van 1 jaar oud of ouder. Maatje 4-5 zijn vaak de maten die gebruikt worden rond de 1 jaar.

Draagdoek – Geboorte Cadeau tip

Andere leuke cadeautips voor een baby zijn draagdoeken en draagzakken. Vaak zijn deze best prijzig, dus is deze tip niet voor elk kraambezoek geschikt als je kijkt naar het budget.

Indien je de baby dichtbij wilt houden dan is een draagdoek of draagzak het ideale kraamcadeau. Je kunt een doek of zak lang gebruiken, en zeker als je nog een kindje hebt rondlopen is het ideaal om je handen even vrij te hebben. Ook dit is een leuke cadeautip voor een baby van 1 jaar. Want je kunt kinderen tot 2 of zelfs 3 jaar in een draagdoek meenemen.

Let er wel op: voor elk persoon zit een draagzak weer anders. Weet je niet precies wat de ouders fijn vinden? Je kunt ook een draagconsult cadeau geven. Dan kunnen de ouders verschillende draakzakken en doeken proberen en weten zo precies welke ze het fijnst vinden. Zo voorkom je dat er misschien veel geld wordt uitgegeven aan een cadeau wat misschien niet zoveel wordt gebruikt.  Vaak kunnen draagdoeken of draagzakken niet retour. Hierdoor wil je er zeker van zijn dat het wel past natuurlijk.

Wat is er nodig?

Vragen aan de ouders wat zij eigenlijk nog nodig hebben is uiteraard altijd een goede optie. Soms zijn het kleine dingetjes zoals een speen of extra rompertjes, soms is het leuk zoals speelgoed of juist praktisch zoals een dekentje.

Onze eerste dochter is geboren midden in de winter (met sneeuw!) en had het daardoor wat moeilijker om goed op temperatuur te blijven. Ik heb toen als cadeau gevraagd om een wollen dekentje. Super praktisch, heel erg nodig en degene die het gaf was blij dat ze iets kon geven dat we daadwerkelijk veel zouden gebruiken. We gebruiken deze deken nog steeds elke dag, hier hebben we dus lang plezier van. Vraag het dus aan de ouders, vaak hebben ze zelf de beste ideeën!

Lief – Geboorte Cadeau tips baby

Knuffels

Sommige cadeaus zijn niet persé heel praktisch of educatief, maar wel gewoon heel erg schattig en lief. Knuffels vallen zeker binnen deze categorie. Van een grote ijsbeer van bijna één meter tot een vingerpoppetje en alles daartussenin, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Onze oudste speelt nog elke dag met knuffels die we in haar kraamtijd hebben gekregen. Persoonlijk zou ik zelf alleen wat minder snel een knuffel als kraamcadeau tip geven, omdat ouders en baby’s er vaak al een aantal krijgen. Als cadeautip voor een baby vanaf 1 jaar zou ik zeker niet te snel knuffels geven, dit omdat er dan vaak al genoeg knuffels zijn.

Educatief – Cadeautip voor baby van 1 jaar

Houten speelgoed – Geboorte Cadeau Tip

Als iemand aan mij zou vragen, wat wil je nou echt als kraamcadeau? Dan zou mijn persoonlijke eerste reactie zijn: houten speelgoed. Houten speelgoed blijft ontzettend lang goed, wordt hier thuis veel mee gespeeld en kan zeker tegen een stootje. Zoek je een cadeautip voor een baby die 1 jaar wordt? Dan is houten speelgoed ook zeker een goede optie.

Houten speelgoed is vaak educatief, zoals een houten vormenstoof. Ook zijn houten trek- en duwspeelgoed leuke cadeautips voor een baby. Misschien kan je newborn nog niet zo heel veel met houten speelgoed. De eerste maanden staat het voornamelijk ontzettend leuk als decoratie in de babykamer en vervolgens heeft je baby er maanden of zelfs jaren plezier van.

Boekjes – Geboorte Cadeau Tip

Handige cadeautips voor een baby zijn zekersteweten boekjes. Vooral in de kraamtijd bij onze tweede dochter hebben we ontzettend veel boekjes gekregen. Onze oudste is er dol op. Toen onze eerste 10-11 maanden was waren de boekjes niet aan te slepen. Sinds ze zelf kan aangeven wat ze wil is dit alleen nog maar gegroeid. Zo lezen we momenteel 10x per dag over Bobbie die naar de kinderboerderij gaat, lezen we elke avond hetzelfde boek voordat we gaan slapen en kennen we het boek over grote haas en Hazeltje die zoveel van elkaar houden uit ons hoofd.

Grote prentenboeken, kleine dikke boekjes of stoffen voelboekjes. Met een boek als kraamcadeau kan het bijna niet misgaan. Dus neem deze als tip zeker mee.

Speelgoed – Geboorte Cadeau Tip

Uiteraard is er nog veel meer speelgoed dat educatief is. Speelgoed om de motoriek te stimuleren, voelspeelgoed of juist om naar te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en doordat er zoveel speelgoedmogelijkheden zijn is de kans klein dat je iets cadeau doet wat de familie al heeft.

Tip: misschien handig om even te peilen indien je bijvoorbeeld speelgoed wilt geven op batterijen, niet elke ouder is hier fan van.

Persoonlijk – Kraamcadeaus tips

De laatste categorie is de persoonlijke kraamcadeaus tips. Ik vind het altijd zo bijzonder als iemand echt werk heeft gestopt in een geboorte cadeau. Ben je handig, creatief of goed in iets maken? Verras de ouders dan met een eigen creatie!

Zelf hebben we al een aantal handgemaakte cadeaus ontvangen en het heeft toch iets extra’s. Zo naaide de oma van onze dochters voor beide kinderen een badcape, washand en knuffeltje. Oud-oma haakte een speelmobiel voor in de box. Ook hebben we handgemaakte slofjes, mutsjes, vestjes, knuffels en tekeningen gekregen. Elk persoonlijk cadeau heeft iets unieks en dat maakt het zo ontzettend leuk!

De laatste kraamcadeau tips en cadeautips baby

De laatste kraamcadeaus tips en cadeautips voor een baby die ik wil meegeven zijn dat het voor ouders soms fijn is als ze zelf iets kunnen uitzoeken, denk hierbij aan geld of een cadeaukaart. Vooral cadeaukaarten van bijvoorbeeld de Hema zijn een erg populair geboorte cadeau. Zelf vind ik de VVV-bon erg fijn, omdat je deze bij meerdere winkels kunt uitgeven. Hierdoor kan je zelf dat ene leuke box-pakje scoren, een extra pak luiers kopen of bijvoorbeeld een specifiek speentje.

Ook wij krijgen nog geregeld geld als kraamcadeau, we hebben nu het geld een beetje opgespaard en hebben er een glijbaan van gekocht voor in de tuin. Zo heeft onze oudste er nu al plezier van, en onze jongste over ongeveer 1,5 jaar ook. Het fijne aan geld ontvangen als cadeau is dat je het kan opsparen en er dus iets groters mee kunt kopen.

Het belangrijkste is om persoonlijk te kijken bij elke familie en baby welk kraamcadeau bij hen zou passen, zeker als het om een cadeau gaat voor een baby van 1 jaar. Het ene gezin heeft soms andere prioriteiten of andere dingen nodig dan een ander gezin. We hopen dat jullie iets kunnen met bovenstaande kraamcadeaus tips en cadeautips voor een baby. We horen graag jullie feedback op de kraamcadeaus die jullie hebben gekregen. Heb jij nog een goede kraamcadeau tip die je met iedereen wilt delen? Stuur ons even een berichtje, want dit horen we graag!

 

Post a Comment